Facultad de Ingeniería

USACH Researcher Develops Technology to Improve Healthier, More Sustainable Meal Planning

Las preferencias alimentarias han evolucionado en los últimos años, reflejándose en una creciente demanda por opciones de platos más saludables, sostenibles y con menor desperdicio de productos. 

En respuesta a esta tendencia, restaurantes, casinos y otros servicios alimentarios han comenzado a diversificar sus preparaciones, pero considerando otras variables como la planificación de las minutas, los costos operacionales y la logística, entre otros. En este contexto, la tecnología se ha convertido en una gran aliada clave para abordar estos desafíos.

Project to develop new composite material for the aerospace and automotive industries

The results of Fondecyt Initiation 2025 were the best for the Faculty of Engineering. This award confirms the level of excellence of fundamental research at FING and represents a continued high performance in the award rate, exceeding the historical rate of the Faculty (19%). “These figures are evidence of the significant improvement in research we are doing, due to high standards of the academics who have been hired in recent years and the current policies of the Faculty regarding Research and Development,” said the Vice-Dean of R&D and Graduate Studies, Dr. Andrea Mahn Osses.